Reklama

Gulasz wołowy z dynią i cebulą

Przepisy na dania z dynią to nie tylko pomysły na rozgrzewające zupy. Mamy dla Was inspiracje na lato!

Składniki

  • 30 dag miąższu dyni
  • 70 dag wołowiny
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka curry
  • 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki ostrej papryki w proszku
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

1. Wołowinę pokrój w kostkę i usmaż, mocno zrumieniając z każdej strony. Zdejmij mięso z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklij plasterki cebuli. 

2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj do cebuli. Całość oprósz mąką, dopraw papryką w proszku. Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż. Wlej koncentrat pomidorowy i podgrzej kilka minut. Dodaj mięso i zalej wodą. Duś, aż będzie miękkie. 

3. Miąższ dyni dodaj do wołowiny, dopraw curry, rozmarynem, solą i pieprzem. Chwilę podduś. 

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy