Reklama

Guacamole, czyli meksykański dip z awokado

Tego rodzaju sos można użyć do nachosów, kanapek, a nawet warzyw. Jest bardzo aromatyczny, smaczny, zdrowy i łatwy w przygotowaniu. Jego zrobienie zajmuje dosłownie kilka minut.

Składniki

  • 1 sztuka dojrzałego awokado
  • 1 cytryna lub limonka
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona cebula

Sposób przygotowania:

Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę i wyjmujemy miąższ. Dodajemy sok z cytryny lub limonki, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz miksujemy całość blenderem.

Kroimy cebulę w kostkę, dodajemy ją do awokado. Doprawiamy solem i pieprzem.

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy