Reklama

Grzanki z borowikami

Orzeszki piniowe możesz zastąpić migdałami lub ziarnami słonecznika.

Składniki

  • 200 g borowików
  • czerwona cebula
  • pół bagietki

Składniki na pesto

  • garść orzeszków pinii
  • 25 g parmezanu
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

Przygotowanie:

Oczyszczone grzyby podsmaż na łyżce oliwy z posiekaną cebulą. Przygotuj pesto: orzeszki upraż na suchej patelni. Przełóż do miski, dodaj listki bazylii (kilka zostaw), ser, orzeszki piniowe i łyżkę oliwy. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Bagietkę pokrój, posmaruj resztą oliwy i zapiecz. Nałóż pesto i grzyby. Podawaj gorące z listkami bazylii.

Zobacz także:





Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy