Reklama

Gruszki w syropie

Wspaniały pomysł na przygotowanie gruszek- jako deser lub dodatek.

Składniki

  • 2 kg małych gruszek
  • 2 szklanki wody
  • pół szklanki octu
  • szklanka cukru
  • goździki
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Gruszki umyj i pokrój. Polej je sokiem z cytryny, żeby zachowały kolor. W tym czasie zagotuj wodę z cukrem i octem, na wrzątek wrzuć owoce.

2. Gotuj je ok. 4 minut i odstaw do przestudzenia. Gdy wystygną, przełóż gruszki do wyparzonych słoików (nakrętki też się wyparza) i zalej zalewą. Wrzuć kilka goździków i dokładnie zakręć słoiki. Pasteryzuj je przez kilka minut.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy