Reklama

Grecki sernik błyskawiczny

Delikatny, puszysty w smaku, choć w jego składzie nie ma twarogu.

Składniki

  • 8 jajek
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 4 op. jogurtu greckiego (po 400 g)
  • 1 szklanka oleju
  • 3 torebki budyniu waniliowego

Sposób przygotowania:

1. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaj jogurt, olej i budyń. Zmiksuj do połączenia. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj ją do masy jogurtowej i delikatnie wymieszaj szpatułką. 

2. Masę przelej do wyłożonej pergaminem tortownicy o śr. 26-28 cm. Wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piecz 60 minut. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy