Przejdź na stronę główną Interia.pl

Gratin ziemniaczany

Idealny dodatek do obiadu.

Czas przyrządzenia: 75 minut
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 750 g ziemniaków
  • Listki szałwii
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 374 s śmietany kremówki
  • Sól, pieprz
  • 30 g parmezanu
  • Tłuszcz do formy

 Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posyp listkami szałwii. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do śmietany, dopraw solą i pieprzem. Polej ziemniaki przygotowanym sosem. Posyp tartym parmezanem. Piecz w 175 st. C przez 50 minut.

Reklama


Reklama

Najlepsze tematy

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje