Reklama

Filet z kurczaka z pomidorami i oliwkami

Pomysł na szybki obiad.

Składniki

  • 4 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 600 g pomidorów
  • 700 g filetu z kurczaka
  • 4 łyżki oliwy
  • 60 g migdałów bez skórki
  • 3 listki laurowe
  • 150 wytrawnego białego wina
  • Sól
  • Pieprz
  • Pół pęczka pietruszki

Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić.  Pomidory pokroić na połówki. Na patelni grillowej rozgrzać olej i smażyć mięso z obu stron na złoty kolor, dodać migdały i listki laurowe, podsmażyć, zredukować ogień. Dodać cebulę i czosnek. Dodać pomidory, wlać wino i 150 ml wody. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 6-8 minut. Dodać oliwki i drobno posiekana pietruszkę. Można podawać z bagietką.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy