Reklama

Faszerowane pomidory

Zamiast mozzarelli możesz użyć fety w kostkach, a do miąższu dodać pokrojone w kostkę warzywa, np. cukinię, cebulę, paprykę.

Składniki

  • 4 duże pomidory malinowe
  • 10 dag tartej mozzarelli
  • 8 łyżek gotowych grzanek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka sosu winegret
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól morska, pieprz świeżo mielony, gałka muszkatołowa
  • oliwa

Przygotowanie:

Pomidory umyć, ściąć wierzchy (zachować je). Miąższ delikatnie wydrążyć łyżką i pokroić jak najdrobniej. Szczypiorek umyć, drobno posiekać, wymieszać z miąższem.

Pulpę pomidorową wymieszać z grzankami i wiórkami mozzarelli, doprawić solą i pieprzem, winegretem oraz sokiem z cytryny, przełożyć do pomidorowych miseczek, przykryć odciętymi wierzchami.

Grillować na tacce aluminiowej ok. 10-15 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Zobacz także:


Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy