Reklama

Dyniowa pasta do kanapek

Gęsty i aromatyczny krem w pięknym, pomarańczowym kolorze to nie jest jedyny sposób podania dyni. Właśnie zaczyna się na nią sezon. Smakuje wspaniale zarówno na słodko, jak i na słono

Składniki

  • 50 dag oczyszczonej z pestek dyni
  • papryczka chili
  • 5 łyżek gęsiego smalcu
  • 3 gałązki tymianku
  • sok z cytryny
  • szczypta kminku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól

Sposób przygotowania:

1. Smalec rozpuść w rondelku. Dodaj pokrojoną w kawałki dynię, posiekaną papryczkę chili i kminek. 

2. Całość podsmaż na wolnym ogniu. Kiedy dynia zmięknie, zmiksuj ją na gładki krem i dopraw do smaku listkami tymianku, startym czosnkiem, solą i sokiem z cytryny. 

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy