Reklama

Dynia z makaronem w sosie curry

Oto świetny sposób na szybki makaron.

Składniki na 4-6 porcji

  • 50 dag makaronu rurki
  • 25 dag tofu
  • 80 dag dyni piżmowej
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pasty curry
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 łyżka maku
  • 2 łyżki płatków kokosowych
  • 2 gałązki kolendry
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, słodka papryka

1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją  na opakowaniu.

2.Tofu pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem i papryką.  Usmażyć na oleju na złoty kolor. Przełożyć do miski.

3. Dynię pokroić w kostkę, włożyć na patelnię, smażyć 10 min. Dodać  posiekany czosnek, pastę curry, imbir. Zalać mlekiem kokosowym i bulionem, gotować 2 min.

4. Na koniec dodać tofu i odcedzony makaron. Na talerzach posypać makiem, wiórkami kokosowymi i posiekaną kolendrą.

Zobacz również:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy