Przejdź na stronę główną Interia.pl

Dynia pieczona z indykiem

Pyszny obiad.

Składniki

  • 50 dag piersi z indyka
  • torebka ugotowanego, brązowego ryżu
  • dynia hokkaido
  • garść rukoli
  • ulubiona marynata
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Reklama

Dynię pokrój razem ze skórą i usuń pestki. Kawałki ułóż skórką do dołu na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 35 minut w temp. 180°C. Ostudź. Filet z indyka opłucz, włóż do garnka. Wsyp dwie łyżeczki soli i wlej zimną wodą. Odstaw na 15 minut. Następnie wyjmij go i osusz papierowym ręcznikiem.

Mięso włóż do szczelnego woreczka i wlej marynatę. Wstaw na noc do lodówki. Po tym czasie ułóż w blaszce do pieczenia. Piecz w temp. 180°C przez 80 minut. Ostudź i pokrój w plastry. Na talerz wyłóż ugotowany ryż, pokrojonego indyka, kawałki dyni i rukolę. Całość oprósz zmielonym pieprzem.

Zobacz także:


Na Żywo

Reklama

Najlepsze tematy

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje