Reklama

Duszony łosoś z marchewką

Pyszna ryba z warzywami.

Składniki

  • łosoś / 400 g
  • ryż basmati / 200 g
  • por / 1 szt.
  • seler naciowy / 1 szt.
  • marchew / 1 szt.
  • cebula / ½ szt.
  • czosnek / 2 ząbki
  • sos sojowy / 75 ml
  • cukier / 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek / 2 łyżki
  • sól i pieprz / do smaku

Cebulę pokrój w drobną kostkę, resztę warzyw w cienkie plasterki.  Pokrój rybę na nieduże kawałki. Warzywa z dodatkiem cukru smaż na oliwie kilka minut, dodaj sos sojowy. Przesmaż łososia. Ugotuj ryż. Do ryby i warzyw wlej 100 ml wody z ryżu, duś pod przykryciem 15 minut, podawaj z ryżem.


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy