Reklama

Czerwone naleśniki z serkiem waniliowym i owocami

Prosty przepis na naleśniki, które nie tylko wyśmienicie smakują, lecz także zachwycają wyglądem.

Składniki na ciasto

  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 szklanki mleka
  • 2 łyżki masła roztopionego
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka koncentratu z buraka

Składniki na nadzienie

  • 250 g twarogu tłustego
  • laska wanilii
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 170 g jogurtu naturalnego
  • 150 g borówki amerykańskiej

Jajka ubić z mlekiem, cukrem i roztopionym masłem na gładką masę. Wlać koncentrat z buraka, wsypać mąkę oraz szczyptę soli i bardzo dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanej, posmarowanej olejem patelni. Po usmażeniu naleśników odłożyć je, by troszkę przestygły. W tym czasie przygotować farsz: jogurt naturalny dokładnie wymieszać z twarogiem, dodać wydrążony miąższ z laski wanilii i cukier puder. Twarogową masę układać na lekko przestygniętych naleśnikach, posypać borówkami i zwijać w ruloniki. Smacznego!

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy