Reklama

Czas na marynaty

Zestaw słoików warto mieć pod ręką. Czas na marynaty uważamy za otwarty.

Składniki

  • 1 kg leśnych grzybów
  • pół szklanki czerwonego wina
  • pół szklanki octu
  • kawałek cynamonu
  • 2 liście laurowe
  • 6 goździków
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 6 ziaren gorczycy
  • łyżka soli
  • 1,5 łyżki cukru

Wodę zagotuj z przyprawami. Wlej wino, ocet i ponownie zagotuj. Całość przestudź. Grzyby dokładnie umyj, przelej na sitku wrzącą wodą i wrzuć do lekko osolonego wrzątku. Gotuj dwadzieścia minut. Odcedź, przelej zimną wodą i odsącz. Przełóż do słoiczków, zalej marynatą i szczelnie zamknij.

Zobacz także: 

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: marynaty
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy