Reklama

Ciecierzyca po bretońsku z boczniakami

Szybki przepis na zdrowe, wegetariańskie danie dla całej rodziny.

Składniki

  • 3 łyżki oliwy
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 300 g boczniaków
  • puszka cieciorki
  • żółta papryka
  • 500 g passaty pomidorowej
  • łyżeczka kminu
  • łyżeczka papryki wędzonej
  • pół łyżeczki płatków chili
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Boczniaki kroimy w paski. Smażymy na oleju do zarumienienia. Delikatnie solimy. W garnku smażymy posiekaną cebulę, czosnek, paprykę oraz cieciorkę. Po 5 minutach dodajemy suszone przyprawy. Następnie zalewamy passatą i wrzucamy chrupiące boczniaki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy