Reklama

​Ciasteczka kokosowo-żurawinowe

Zawsze się udają!


Składniki:

150 g wiórków kokosowych

60 g śmietanki 18 proc.

200 g masła

190 g cukru pudru

100 g żurawiny

2 jajka

2 białka z jajek

350 g mąki

Wymieszaj żurawinę z 70 g cukru pudru.

Przygotuj bezę kokosową: wymieszaj 60 g cukru z wiórkami. Wlej śmietankę, dodaj 2 białka. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

By zrobić kruche ciasto, połącz masło, mąkę i jajka oraz 60 g cukru. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkuj ciasto na grubość ok. 2 mm. Wytnij kółka z ciasta i umieść na papierze do pieczenia. Zrób okrągłe nacięcia o mniejszej średnicy. Umieść trochę żurawiny na każdym ciastku.  Nałóż bezę kokosową. Piecz 15 minut w temp. 200 st. C

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy