Reklama

Chrupiące paluszki z kurczaka

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki na 4 porcje:

  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • sól
  • płatki kukurydziane
  • olej
  • pieprz
  • 3 łyżki żurawiny do mięs

Przygotowanie:

Piersi kurczaka pokroić w długie paski. Płatki pokruszyć. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Paski kurczaka panierować w kolejności: mąka, jajko, płatki.

Smażyć na głębokim tłuszczu do zrumienienia. Przygotować sosy, łącząc wszystkie składniki i mieszając. Można podawać z żurawiną lub sosem majonezowym.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy