Reklama

Chłodnik z rzodkiewką i szczypiorkiem

Gdy jest gorąco, nikt nie myśli o długim staniu przy kuchni. Wypróbuj potrawy, które przygotujesz szybko i możesz je jeść także na zimno.

Składniki

  • pęczek szczypiorku
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek koperku
  • 1,5 szklanki słodkiej śmietanki
  • 2 ogórki
  • 4 jajka na twardo
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
  • litr przegotowanej zimnej wody

Sposób przygotowania:

1. Szczypior i koperek posiekaj i posól, aby puściły sok. Dodaj pokrojone w grubą kostkę rzodkiewki i pocięte na mniejsze kawałki jajka na twardo.

2. Schłodzoną śmietankę wymieszaj z litrem zimnej wody. Dopraw solą i pieprzem. Uważaj, aby nie przesolić. Zalej płynem wszystkie składniki.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy