Reklama

Chłodnik z melonem i szynką parmeńską

Składniki

  • 2 melony galia
  • melon miodowy
  • 4 plasterki marynowanego imbiru
  • 8 listków świeżej bazylii
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z cytryny do smaku
  • sól i pieprz
  • 4 plastry szynki parmeńskiej

Przygotowanie:

1. Melona obierz, oczyść z pestek, a miąższ zmiksuj z sokiem z cytryny, marynowanym imbirem oraz szczyptą soli i pieprzu. 

2. Wstaw do lodówki. 

3. W miseczkach ułóż pokrojonego w kostkę melona miodowego i zalej zimnym chłodnikiem. 

4. Przed podaniem udekoruj listkami mięty, plasterkiem szynki i skrop oliwą.
Zobacz także:


Na żywo
Dowiedz się więcej na temat: chłodnik | melon | przepis
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy