Reklama

Chilijska zupa carbonada

Gęsta i pożywna, doskonała na zimowe dni.

 

Składniki

  • 2 łyżki oliwy
  • ½ kg wołowiny pokrojonej w kostkę
  • 3 pokrojone w kostkę marchewki
  • 1 cebula (pokrojona w kostkę)
  • 2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
  • 4 pokrojone w kostkę ziemniaki
  • 3 pomidory
  • 2 szklanki pokrojonej w kostkę dyni
  • Szklanka kukurydzy, pół szklanki groszku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżeczki czerwonej papryki
  • 2 łyżeczki oregano

Na rozgrzanej oliwie podsmaż mięso na złoty kolor. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj warzywa i przyprawy, zalej wodą i gotuj do miękkości.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy