Reklama

Chili con carne

Prosty przepis na popularne, pikantne i rozgrzewające chili con carne.

Składniki

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 kg mięsa mielonego wołowego
  • 600 ml pulpy pomidorowej
  • tymianek
  • szczypta cynamonu
  • szczypta pieprzu
  • 2 papryczki chili
  • nachosy

Sposób przygotowania:

Kroimy cebulę i czosnek, następnie szklimy na patelni i kolejno dodajemy przyprawy. Smażymy mięso mielone do zarumienienia 

Dodajemy pomidorową pulpę i gotujemy ok. 10-15 minut. Nakładamy na talerz z nachosami. Smacznego!

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: Chili Con Carne
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy