Reklama

Ceviche z łososia z cytrusowym dressingiem

Lubisz tatara z łososia? Ta przystawka też przypadnie ci do gustu.

Składniki:

400 g filety z łososia Chipsy kukurydziane do smaku

60 g imbiru marynowanego

50 ml wina mirin

4 pomarańcze

60 g słodkiej papryki

50 g rukoli

50 ml sosu sojowego

3 ząbki czosnku

30 ml oliwy z oliwek

Sól, pieprz

Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:

 Pomarańcze obierz ze skórki. Wytnij segmenty, zostaw miąższ. Pokrój paprykę w drobną kostkę, imbir w paski. Wymieszaj z sokiem wyciśniętym z miąższu pomarańczy. Dodaj pokrojony czosnek, sos sojowy, oliwę, kawałki pomarańczy, przyprawy. Z filetu usuń skórę oraz tłuszcz. Pokrój łososia w drobną kostkę. Wymieszaj z przygotowanym sosem. Dekoruj rukolą i chipsami kukurydzianymi.

Reklama


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy