Reklama

Całe jabłko w soku

Marka Cappy wprowadza kolejną innowację - Cappy Całe Jabłko to więcej niż sok i z powodzeniem zastępuje porcję owoców, bo jest najbliższe zjedzeniu całego jabłka.

Dzięki unikalnej technologii Pełnego Wyciskania (TM), jedna szklanka (200ml) Cappy Całe Jabłko zawiera tyle samo błonnika, co średniej wielkości owoc jabłka i ponad 2 x więcej błonnika niż 100% mętny sok jabłkowy. Klarowne 100% soki jabłkowe zawierają śladowe ilości błonnika*.

Cappy Całe Jabłko to produkt jedyny w swoim rodzaju; dzięki innowacyjnej i unikalnej metodzie produkcji Pełnego Wyciskania (TM), produkt , poza wyjątkowo głębokim smakiem jabłka, zawiera w sobie dobro całego owocu, płynące nie tylko z soku, ale także ze skórki, miąższu i gniazda owocu, które są szczególnie bogate w błonnik. Cappy Całe Jabłko zawiera dwa razy więcej błonnika pokarmowego niż 100% mętny sok jabłkowy. Dla porównania, klarowny 100% sok jabłkowy zawiera tylko śladowe ilości błonnika*. Walory odżywcze oraz wygodne opakowanie sprawiają, że Cappy Całe Jabłko może być doskonałą propozycją dla tych, którzy poszukują łatwego i szybkiego sposobu na zdrowe odżywianie. Według aktualnych zaleceń, dotyczących zdrowego żywienia, należy spożywać 5 porcji owoców i warzyw dziennie, z czego jedną porcję może stanowić sok owocowy lub warzywny.

Reklama

- Owoce są jedną z podstaw zbilansowanej diety i dostarczają naszemu organizmowi wielu cennych składników. Dlatego ważne jest, abyśmy jedli je tak często jak to tylko możliwe. Dzięki produktom takim jak Cappy Całe Jabłko, można cieszyć się ich dobrodziejstwem w alternatywny sposób, zapewniając swojemu organizmowi bogactwo zawarte w całym owocu jabłka, a nie tylko w jego soku - powiedziała Monika Ogórek, kierownik marketingu ds. kategorii soków, w Coca-Cola Poland Services.

Zgodnie z angielskim przysłowiem "an apple a day keeps the doctor away" (jedno jabłko z wieczora i nie potrzeba doktora), Cappy Całe Jabłko obok walorów smakowych, dostarcza także organizmowi wartości odżywcze, które pozwalają cieszyć się dobrym samopoczuciem każdego dnia. Produkt pomaga utrzymać zbilansowaną dietę - szklanka Cappy Całe Jabłko (200 ml) zawiera tyle samo błonnika co 100-gramowe jabłko i dwukrotnie więcej niż 100% mętny sok jabłkowy.

Cappy Całe Jabłko pozwala cieszyć się doskonałym smakiem oraz uzupełnić dietę w błonnik i witaminę C; produkt nie zawiera dodatku cukrów. Błonnik pokarmowy to istotny składnik codziennej diety, który wspiera procesy trawienne, zapewnia poczucie sytości i tym samym pomaga w utrzymaniu równowagi energetycznej. Jabłka są bogate w wiele biologicznie czynnych związków. Za główne substancje prozdrowotne, obecne w tych owocach, uważa się błonnik i związki fenolowe - zawierają około 2-3% błonnika, w tym połowę stanowi błonnik rozpuszczalny (pektyny). W średniej wielkości jabłku (100g) jest około 2g błonnika, tj 8% dziennego zapotrzebowania na ten składnik. Prozdrowotne właściwości jabłek, wynikające z zawartości w nich błonnika, polegają głównie na zdolności obniżania ilości cholesterolu.

- Nierozpuszczalny błonnik jabłek, podobnie jak otręby pochłania cholesterol z przewodu pokarmowego i usuwa go. Wraz z obniżeniem poziomu cholesterolu zmniejsza się ryzyko chorób naczyń krwionośnych, ataku serca i wylewu. To niezwykle ważne, z żywieniowego punktu widzenia, że powstają technologie, które pozwalają te, jakże cenne właściwości jabłek przenieść do produktu gotowego, po który, z powodu braku czasu i wygody sięga coraz więcej osób. - powiedział prof. Jan Oszmiański, kierownik Zakładu Technologii Owoców i Warzyw Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

Cappy Całe Jabłko będzie dostępne w sprzedaży od 15 listopada tego roku.

* Producent porównał Cappy Całe Jabłko z najpopularniejszymi sokami jabłkowymi mętnymi oraz klarownymi dostępnymi na polskim rynku.

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy