Reklama

Bulgur z kurczakiem

Z kaszy bulgur możesz przyrządzić wiele oryginalnych i pysznych potraw. Wypróbuj przepis na sycące danie z kurczakiem i warzywami.

Składniki

  • 20 dag kaszy bulgur
  • filet z piersi kurczaka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół słoika suszonych pomidorów
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • pieprz i sól
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Mięso pokrój na małe kawałki i usmaż na oleju. Cebulę i czosnek posiekaj i przesmaż. Wsyp do nich bulgur oraz przyprawy. 

2. Zalej wodą i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Dodaj pokrojone pomidory i usmażone mięso. Dokładnie wymieszaj, przykryj i odstaw na 5 minut. Przed podaniem posyp natką.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy