Reklama

Bruschetta z pomidorami

Pyszna kolacja.

Składniki

  • 1 bagietka
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki kaparów
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1/2 pęczka bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, bazylia, oregano

Przygotowanie:

Pokroić bagietkę na 12 kromek, ułożyć na blasze, posypać suchymi ziołami, każdą kromkę polać odrobiną oliwy. Piec w piekarniku w temp. 200°C, aż będą złociste (ok. 5 min).

Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z posiekanym czosnkiem, kaparami, bazylią, doprawić solą, pieprzem i oliwą. Nakładać na grzanki. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy