Reklama

Bolognese na ostro

Ugotuj ulubiony makaron i dodaj mu charakteru pysznym sosem.

Składniki

  • paczka makaronu spaghetti
  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • cebula ząbek czosnku
  • 4 pomidory
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • szklanka przecieru pomidorowego

Przygotowanie:


Na oliwie podsmaż mięso. Dodaj drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmaż.

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz je ze skóry i drobno pokrój. Wrzuć do mięsa i podsmaż. Wlej przecier, wsyp zioła prowansalskie, sól, pieprz i chili do smaku. Dokładnie wymieszaj.

Następnie duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut i dopraw do smaku.

Do sosu wrzuć ugotowany makaron, połącz i podawaj.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy