Reklama

Biszkoptowe lizaki Ani Starmach

Idealne na przyjęcia dla dzieci.

(dla 10 osób)

Składniki:
300 g biszkoptu (mogą być resztki z różnych ciast)
100 g mascarpone
100 g nutelli
200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
8 truskawek
kolorowe posypki
patyczki do lodów lub do szaszłyków


Biszkopty połam na kawałeczki, wymieszaj z mascarpone i nutellą. Z masy ulep kulki, ułóż je na talerzu i schłodź przez mniej więcej godzinę w zamrażarce. Po tym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Kulki nabijaj na patyczki, obtaczaj w czekoladzie i kolorowych posypkach. Zamiast biszkoptowych kulek podobnie możesz potraktować truskawki.

Reklama

Przepis pochodzi z książki Anny Starmach "Pyszne dania na każdą okazję"

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy