Przejdź na stronę główną Interia.pl

Befsztyk tatarski

Miłośnicy ostrzejszych smaków mogą do masy mięsnej dodać sosu maggi, worcestershire albo kilka kropli tabasco.

Składniki na 4 porcje:  40 dag polędwicy wołowej, 2 dymki ze szczypiorem, po 2 łyżki kaparów, korniszonów i cebulek w occie, 4 pomidorki koktajlowe, 1 papryczka chili, 4 jajka, 2 łyżki oliwy, sól pieprz.

Reklama

Polędwicę posiekać jak najdrobniej albo przepuścić przez maszynkę. Jajka bardzo dokładnie umyć.

Cebulę oczyścić, posiekać razem ze szczypiorem w drobną kosteczkę. Papryczkę umyć, oczyścić z pestek, posiekać drobniutko (w rękawiczkach). Mięso wymieszać z cebulą i chili, dodać oliwę, sól, pieprz. Układać porcje, formując na talerzach spłaszczone kule.

Oddzielić białka, żółtka w skorupce ułożyć na mięsie. Podawać z cebulkami, kaparami, korniszonami i pokrojonymi pomidorkami.

Dowiedz się więcej na temat: befsztyk tatarski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje