Reklama

Befsztyk tatarski

Miłośnicy ostrzejszych smaków mogą do masy mięsnej dodać sosu worcestershire albo kilka kropli tabasco.

Składniki

  • 40 dag polędwicy wołowej,
  • 2 dymki ze szczypiorem,
  • po 2 łyżki kaparów, korniszonów i cebulek w occie,
  • 4 pomidorki koktajlowe,
  • 1 papryczka chili,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Polędwicę posiekać jak najdrobniej albo przepuścić przez maszynkę. Jajka bardzo dokładnie umyć.

Cebulę oczyścić, posiekać razem ze szczypiorem w drobną kosteczkę. Papryczkę umyć, oczyścić z pestek, posiekać drobniutko (w rękawiczkach). Mięso wymieszać z cebulą i chili, dodać oliwę, sól, pieprz. Układać porcje, formując na talerzach spłaszczone kule.

Oddzielić białka, żółtka w skorupce ułożyć na mięsie. Podawać z cebulkami, kaparami, korniszonami i pokrojonymi pomidorkami.

Reklama

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy