Reklama

​Barszcz wegetariański

Bogactwo warzyw.

Składniki

  • buraki / 4 szt.
  • koncentrat pomidorowy / 4 łyżki
  • słodka papryka / 2 szt.
  • marchew / 2 szt.
  • cebula / 1 szt.
  • sok z cytryny / do smaku
  • oliwa z oliwek / do smaku
  • sól i pieprz / do smaku
  • fasola czerwona / 1 szklanka
  • kapusta / ½ główki
  • czosnek / 3 ząbki
  • cukinia / 1 szt.

Pokrój warzywa. Buraki i marchew wrzuć na rozgrzana oliwę. Po chwili dodaj koncentrat pomidorowy. Smaż 4 minuty. Dodaj paprykę i cukinię. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.

Zagotuj 1,5 l wody i wrzuć fasolę, dodaj warzywa z patelni oraz kapustę. Gotuj ok. 45 minut. 5 minut przed końcem gotowania dodaj podsmażona cebulę i czosnek. Dopraw sokiem z cytryny i czosnkiem. Podawaj z łyżką śmietany.


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy