Reklama

​Omlet ze szpinakiem i pieczarkami

Pyszny omlet wg Konrada Gacy.


Składniki:

jajka, 2 szt.

szpinak, 30 g

pieczarki, 20 g

masło bez soli, 1 łyżeczka

gałka muszkatołowa, 2 szczypty

czosnek, 1 ząbek

pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Do miski wbijamy jajka, dodajemy sparzony wrzątkiem szpinak, pokrojone drobno pieczarki i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na delikatnie rozgrzaną patelnię wrzucamy masło i rozpuszczamy je. Na tak przygotowaną patelnię wlewamy jajka ze szpinakiem i pieczarkami. Czekamy, aż jajka się zetną, i przewracamy na drugą stronę. Smażymy jeszcze kilka minut.

Reklama
materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy