Reklama

Chilijski sos pebre

Prosty aromatyczny i bardzo smaczny

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 2 pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • Papryczka chili zielona
  • Pęczek kolendry
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • Sok z połowy limonki
  • Sól i pieprz do smaku

Cebulę, pomidory, czosnek i chili drobno pokroić  i wymieszać. Ocet połączyć z oliwą doprawić, dodać do salsy. Wmieszać drobno pokrojoną kolendrę, doprawić sokiem z limonki.

Można podawać z chilijskimi chlebkami sopaipillas

Zobacz też: Marmurowe jaskinie w Chile

Podróż chilijską "siódemką"

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy