Przejdź na stronę główną Interia.pl

Zupy na koniec lata

Przygotowane ze wspaniałych składników, które właśnie o tej porze roku smakują najlepiej. Kolorowe, zaskakujące, po prostu pyszne!

Zupa z czarnego bzu

Składniki:

Reklama

10 g pistacji

1 l mleka

20 g masła

150g + 1 łyżka cukru

1 szczypta soli

300 g semoliny

2 jajka

2 łyżeczki  skrobi

800 ml soku z czarnego bzu

200 ml soku jabłkowego

1 łyżeczka mielonych pistacji

 Pistacje posiekać. Mleko zagotować z masłem, 100 g cukru i solą. Wsypać semolinę, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia i odstawić do naciągnięcia. Wmieszać jajka.

Skrobię rozrobić z odrobiną soku z czarnego bzu. Pozostały sok z bzu, sok jabłkowy i 50 g cukru zagotować, dodać skrobię i cały czas mieszając, zagotować ponownie.

 Pistacje wmieszać do ciasta na kluski. Zagotować wodę z łyżeczką cukru. Za pomocą 2 łyżek formować kluski i wrzucać do wrzątku na 10 minut. Zupę podawać z kluskami i posypywać mielonymi pistacjami.

10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje