Przejdź na stronę główną Interia.pl

Zupa krem z pieczarek po prowansalsku

We francuskim stylu.

Składniki:

Reklama

300 g pieczarek

200 g szalotki

2 gałązki tymianku

200 g pora

Sól, pieprz

3 ząbki czosnku

Zioła prowansalskie

Cukier

400 g śmietany 30 proc.

200 g mleka

30 ml koniaku

50 ml oliwy

50 g masła

Pokrój pieczarki, szalotki, pora. Rozdrobnij czosnek. Smaż pieczarki, pora i szalotkę z tymiankiem na złocisty brąz. Dobrze dopraw. Dodaj koniak, podpal. Przełóż pieczarki do garnka. Dodaj śmietanę i mleko. Lekko zagotuj i zmiksuj. Gotuj 10 minut. Podawaj z grzankami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje