Przejdź na stronę główną Interia.pl

Wybierz dobrego arbuza

Arbuz jest pyszny i orzeźwiający, pod warunkiem, że kupimy dojrzały owoc. Jak to sprawdzić?

Owoc musi być twardy na całej powierzchni.

Reklama

Kiedy arbuz zaczyna się psuć, jego skóra mięknie. Ale nie na całej powierzchni. Już jeden miękki fragment świadczy o rozpoczętym procesie fermentacji.

Arbuz podczas opukiwania palcami musi wydawać dźwięk podobny do bębenka. Jeśli tak nie jest, owoc jest niedojrzały.

O niedojrzałości świadczy też mały rozmiar owocu i mocno odznaczające się paski.


Wakacyjne monodiety owocowe

Arbuz usuwa toksyny z organizmu

Sałatka z arbuzem

Domowe kosmetyki z owoców

Dowiedz się więcej na temat: arbuz

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje