Przejdź na stronę główną Interia.pl

Sałatka z boczkiem, kurkami i orzeszkami piniowymi

Pyszna i pożywna sałatka.

Składniki:

Reklama

150 g kurek

150 g pieczarek

200 g boczku

Białe pieczywo

100 g salaty lodowej

100 g rukoli

4 łyżki różowego octu winnego

90 g orzeszków piniowych

1 łyżka miodu

20 ml soku z cytryny

30 ml oliwy

Sól, pieprz

Oczyść i umyj kurki, boczek pokrój w paski, pieczywo w kostkę. Usmaż boczek na chrupko, na pozostałym tłuszczu zrób grzanki.  Usmaż grzyby. Połącz składniki, dodaj sałatę, rukole i orzeszki piniowe. Połącz: miód, sok z cytryny, ocet, sól i pieprz, oliwę. Polej sałatkę sosem, wymieszaj.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje