Reklama

Sałatka warzywna z chlebem pita

Idealna przekąska na lato.

Składniki:

500 g mąki

300 ml wody

17 g soli

10 g cukru

25 g drożdży

Warzywa do sałatki wg uznania

Warzywa pokrój w duże kawałki, skrop oliwą, posyp tymiankiem i upiecz(180 st., 15-20 minut).

Przesiej mąkę z cukrem i solą. Dodaj drożdże z wodą. Ugnieć elastyczne ciasto. Zawiń w folię i odstaw na 1,5 godziny.

Ponownie ugnieć zawiń i odstaw jeszcze na 30-40 minut. Pokrój i dopraw pieczone warzywa.

Podziel ciasto na kawałki, uformuj kulki.

Rozwałkuj każdą kulkę. Piecz w 270 st. C przez 5-7 minut. Natnij chlebek i nakładaj sałatkę.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy