Przejdź na stronę główną Interia.pl

Pasta z makreli

Przepis Magdy Gessler na pyszną pastę - idealną na śniadanie lub jako przystawka.


Reklama

Składniki na 4 porcje: 1 makrela wędzona, 500 g białego sera, 100 g masła, 1 łyżka pasty pomidorowej, 2 cebulki dymki, pęczek koperku, sól, pieprz Prymat, cukier puder do smaku.

Przygotowanie: Oczyszczoną ze skóry i ości makrelę przekładamy do szklanej miski. Powoli ubijamy masło na puch. Biały ser mielimy w maszynce i dodajemy do ryby i masła razem z pastą pomidorową, przyprawami, drobno posiekaną dymką i drobno posiekanym koperkiem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta jest gotowa do jedzenia.

Zobacz inne przepisy Magdy Gessler:

Pulpety z ryb mazurskich

Tatar ze śledzia



Wydawnictwo Znak
Dowiedz się więcej na temat: pasta z makreli | Magda Gessler: Kuchenne rewolucje

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (56)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje