Przejdź na stronę główną Interia.pl

Makaron z kalafiorem po polsku

W 30 minut.

Składniki:

Reklama

4 jajka

4 łyżki płatków migdałowych

400 g makaronu rurki

Sól

600 g kalafiora

1 łyżka oleju

2 łyżki masła

Pieprz

Szczypiorek

 Jajka ugotować na twardo, obrać bialka pokroić w kostkę (żółtka użyć do innego dania). Płatki migdałowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Makaron ugotować w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu. Kalafiora podzielić na rożyczki i gotowac w osolonym wrzątku przez 5 minut, odcedzić. Olej rozgrzać na patelni, kalafiora smażyc na złoty kolor, dodac masło. Doprawić solą i pieprzem.

Makaron odcedzić (zostawić 100 ml wody spod makaronu). Makaron dodać do kalafiora, krótko przesmażyć. Wlać wodę i gotować 5 minut. Dodać białka, doprawić solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem i płatkami migdałowymi.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje