Przejdź na stronę główną Interia.pl

Letnie sałatki

Latem chcesz być fit? Wprowadź do swojej diety zdrowe sałatki wg przepisów Sylwii Wiesenberg.

Bukiet kolorowych sałat z pestkami dyni, słonecznika, orzechami włoskimi  i piniowymi oraz dressingiem z syropem klonowym

  Składniki dla 4 osób:

Reklama

2 opakowania mieszanki sałat Fit&Easy Weekend

2 łyżki pestek dyni

2 łyżki orzeszków pini

2 łyżki łuskanych orzeszków włoskich

2 łyżki pestek słonecznika

2 dojrzałe avokado, obrane i pokrojone w cząstki

Dressing:

Sok z 1 cytryny

3 łyżki oliwy z oliwek 

1 łyżka syropu klonowego

Szczypta soli morskiej

Szczypta płatków chili 

  Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dressingu zmiksować w blenderze
i ewentualnie doprawić do smaku. Mieszankę sałat Fit&Easy Weekend wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki, polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Przed samym podaniem delikatnie wymieszać.

 

Reklama

Najlepsze tematy

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje