Przejdź na stronę główną Interia.pl

Klejnoty stołu

Są piękne i nie tylko z nazwy przypominają kamienie szlachetne. Potrawom nadają szlachetny lekko kwaskowy smak, a ich właściwości zdrowotne są zaskakujące. Granaty coraz częściej pojawiają się na naszych stołach.

 Krem z granatów

Składniki:

Reklama

2 granaty

5 łyżek soku żurawinowego

Pół łyżeczki skrobi

250 ml kremówki

1 łyżka cukru

1 opakowanie masy śmietanowej malinowej

Przetnij granaty na pół. Z 2 połówek wyciśnij sok (za pomocą wyciskarki do cytrusów), dodaj sok żurawinowy. Z pozostałych połówek wybierz ziarenka, usuwając przy tym białe błonki. Skrobię wymieszaj z 2 łyżkami soku. Pozostały sok zagotuj z cukrem. Dodaj rozrobiona skrobię i gotuj 1 minutę, cały czas mieszając. Ostudzi i dodaj ziarenka granatu. Śmietanę ubij z masą śmietanową. Krem i kisiel nakładaj do połówek granatu

Czas przygotowania 20 minut Jedna porcja zawiera 1260 kJ/301 kcal

 10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje