Przejdź na stronę główną Interia.pl

Jarmuż z boczkiem i chrupiącymi grzankami

Pod koniec smażenia można dodać tartą marchew, a razem z cebulą poddusić pokrojony w krążki por.

Składniki:

Reklama

2 łyżki oleju rzepakowego

z pierwszego tłoczenia

100 g wędzonego boczku

1 cebula

2 ząbki czosnku

500 g jarmużu

sól i pieprz

1 łyżka octu winnego

chrupiące grzanki

Sposób przygotowania:

1. Boczek pokroić w dużą kostkę i podsmażyć na oleju rzepakowym.

2. Dodać posiekaną cebulę i czosnek.

3. Z jarmużu wyciąć grube włókna, resztę porwać na kawałki.

4. Dodać jarmuż do boczku i cebuli, smażyć przez około 10 minut. Pod koniec przyprawić solą, pieprzem i octem. Przełożyć do miski i posypać grzankami. Podawać ciepłe.

  Przepis pochodzi z książki "Chleb. Domowa piekarnia" Piotra Kucharskiego


materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje