Przejdź na stronę główną Interia.pl

Dojrzałe smaki

Koniec lata to fantastyczny czas dla smakoszy. Pełne smaku dojrzałe warzywa i owoce, aromatyczne grzyby i wciąż dostępne świeże zioła prosto z ogrodu sprawiają, że ta pora roku jest jedyna w swoim rodzaju. To pora zbierania plonów.

Dynia zapiekana ze śmietaną

Składniki:

Reklama

1 kg dyni Hokkaido

500 g ziemniaków

5 łyżek oliwy

Sól, pieprz

Pół pęczka tymianku

50 g tartego parmezanu

400 g śmietany

12 pomidorków koktajlowych

Miąższ dyni pokroić w plastry, ziemniaki obrać, poprzekrawać na pół. Ziemniaki i dynię umieścić w misce, polać oliwą, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Śmietanę doprawić solą i pieprzem, dodać połowę parmezanu i listki tymianku. Dynię i ziemniaki wyłożyć na blachę, dodać pomidorki, zalać śmietaną. Posypać pozostałym serem. Zapiekać w temp 225 st. C przez 35-40 minut. Dekorować tyminankiem.

10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta

Reklama

Najlepsze tematy

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje