Reklama

3 kroki do dobrze zrobionego steku

Idealny stek to nie tylko dobrej jakości mięso. Ważne jest też odpowiednie przygotowanie.

Po pierwsze

Najlepiej przygotuj stek z rostbefu wołowego. Mięso powinno mieć temperaturę pokojową, (wyjmij je wcześniej z lodówki).

Po drugie

Wołowinę leciutko rozbij, przypraw. Rozgrzaną patelnię (najlepiej grillową) posmaruj w miejscu pod stek oliwą.

Smaż rostbef od 2,5 do 3 minut z każdej strony lub krócej, gdy stek ma być krwisty.

Po trzecie

Patelnię zdejmij z ognia, na każdy stek połóż pół łyżki masła, przykryj pokrywką.

Mięso zwykle dochodzi jeszcze kilka minut. Stek podawaj z warzywami.

Reklama

38/2014 Na Żywo

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy