Przejdź na stronę główną Interia.pl

2 dania z kapusty

Kapusta kiszona to doskonały składnik prostych i smacznych dań.

Kapusta z patelni


850 ml kapusty kiszonej

Cebula

1 łyżka oleju

500 g metki wieprzowej

1 łyżeczka suszonego majeranku

1-2 łyżeczki chili

1 listek laurowy

1 łyżeczka bulionu

Zielona cebulka

Pieprz

150 g śmietany

Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni, przesmażyć metkę, dodać majeranek i cebulę. Oprószyć chili. Dodać osączoną kapustę, listek laurowy, 200 ml wody i bulion. Trzymać na ogniu 8-10 minut bez przykrycia. Posypać posiekaną cebulką i pieprzem. Do tego podawać śmietanę posypaną chili.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje