Przejdź na stronę główną Interia.pl

Włoskie desery

W słodkim świecie włoskich deserów.

Składniki:

Reklama

3 żółtka

150 g cukru

150 ml likieru amaretto

500 g mascarpone

200 g śmietany kremówki

250 ml świeżo parzonej kawy espresso

200 g biszkoptów

2 łyżki kakao

 Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mascarpone. Śmietanę ubić i wmieszać do kremu. Kawę zmieszać z likierem. 100 g biszkoptów zanurzać (szybko, aby nie nasiąkły za bardzo) w kawie i układać na spodzie formy, nałożyć połowę kremu, oprószyć łyżką kakao. Nałożyć kolejną warstwę biszkoptów (również zanurzanych w kawie), a następnie resztę kremu. Wyrównać krem, oprószyć kakao. Wstawić na noc do lodówki.

10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje