Przejdź na stronę główną Interia.pl

Fasolka z czterech stron świata

Szybko, smacznie i pomysłowo. Tak chcę gotować współczesne kobiety. Ale jak przygotować danie, które spełni te wszystkie warunki?

Wystarczy wybrać odpowiednie produkty umożliwiające szybkie przygotowanie i poszukać inspiracji w kuchniach różnych narodów!

Reklama

Fasolka w sosie pomidorowym jest sprzedawana niemal na całym świecie, ale potrawy, jakie można z niej wyczarować bardzo się od siebie różnią!

 Fasolka po chińsku

30 g grzybów Mu-Err (uszak bzowy)

200 g mrożonych plastrów korzenia lotosu

1 szalotka

2 chili

4 ząbki czosnku

2 pęczki kolendry

2 cebule

600 g kapusty Mini Pak-Choi

2 dorady

Sól

10 łyżek oleju słonecznikowego

2 puszki (425 ml) fasolki w sosie pomidorowym

4 łyżeczki sosu hoisin

4 łyżki mąki

Grzyby namoczyć w wodzie. Szalotkę, czosnek, chili pokroić w drobną kostkę, zmieszać z posiekaną kolendrą.

Cebulę i kapustę Pak-Choi pokroić w paseczki. Rybę posolić. Grzyby pokroić w paski i smażyć na oleju, dodać korzeń lotosu, smażyć 6 minut. Po 2 minutach dodać kapustę i cebulę. Dodać fasolkę, zagotować, doprawić sosem Hoisin.

Ryby obtoczyć w mące i smażyć na oleju ok 10 minut. Posypać przygotowaną mieszanką chili. Podawać z fasolką.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje