Przejdź na stronę główną Interia.pl

Fasola po toskańsku z czosnkiem i szałwią

Proste i smaczne!

Składniki:

Reklama

400 g białej fasoli

2 ząbki czosnku

2 listki szałwii

2 gałązki tymianku

1 liść laurowy

2 łyżki oliwy z oliwek

Sól morska

 Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:

Fasolę namocz w zimnej wodzie.  Zostaw ja na 10-12 godzin, aby napęczniała. Dodaj całą główkę czosnku (zrób nacięcia na ząbkach). Dodaj szałwię, tymianek, liść laurowy. Posól. Gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę. Odcedź, obierz ząbki czosnku, polej oliwą. Podawaj z udźcem cielęcym duszonym w czerwonym winie i pomidorach.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje