Reklama

Chantarelle: Krem peelingujący, enzymatyczny LUMI-CREAM

Peelingujący krem enzymatyczny dla skóry twarzy, pod oczami i powiek. Delikatnie i skutecznie wygładza oraz rozjaśnia, wyrównuje koloryt i redukuje plamy o różnej etiologii.


Zawiera enzymy z papai, naturalne saponiny z mydlnicy lekarskiej oraz nawilżający i stymulujący keratynizację ekstrakt z rabarbaru, rozjaśniający ekstrakt z egzotycznej rośliny indyjskiej Punarnava. Przeznaczony dla każdego typu skóry, także wrażliwej.

Ekstrakt z papai - zawiera papainę, enzymy naturalnie występujące w owocach papai - rozluźniające połączenia między korneocytami i złuszczające martwe komórki naskórka. Wygładzają skórę i przygotowują ją do przyjęcia składników aktywnych preparatów pielęgnacyjnych.

Reklama

Ekstrakt z Punarnava - indyjskiej endemicznej rośliny o właściwościach rozjaśniających, wyrównujących koloryt i redukujących plamy o różnej etiologii.

Ekstrakt z rabarbaru - ma działanie nawilżające i stymulujące keratynizację.

Ekstrakt z mydlnicy (Saponaria) - właściwości kosmetyczne mydlnicy wynikają z obecności saponin w jej składzie chemicznym. Ekstrakty z mydlnicy to naturalne detergenty (saponiny) o działaniu witalizującym. W zastosowaniach dla skóry tłustej, saponiny działają łagodnie oczyszczająco i udrażniająco, co pomaga w zwalczaniu nadmiernego wydzielania sebum.

Sposób użycia: Stosować 1 w tygodniu. Nałożyć preparat delikatnymi kolistymi ruchami na oczyszczoną z makijażu skórę twarzy i szyi, zostawić na 5 min. i zmyć ciepła wodą. Skórę stonizować i nałożyć odpowiedni preparat pielęgnacyjny.

Cena: 89 zł.



Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy