Bardzo mądry temat,dziękuję pięknie i poproszę o więcej :)))
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Jak wygrać bitwę z cholesterolem? (14)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
16.12.2011 (09:29)
-
19.12.2011 (07:39)
-
19.12.2011 (08:48)Przy chorobach tarczycy chcemy czy nie rośnie poziom cholesterolu,trzeba więc badać tarczycę.Często mamy problemy z chorobą autoimmunologiczną o czym nie mamy zielonego pojęcia .Lekarz jak stwierdzi wysoki poziom cholesterolu przepisuje statyny bez badania przyczyny.co do opisanej diety śródziemnomorskiej nie mam takiej pewności jak opisana wyżej.Tuńczyk jest sam w sobie smaczny i zdrowy ale zawarta w nim rtęć to może być grozna.
-
19.12.2011 (09:01)A gdzie wysiłek fizyczny?? Od dawna wiadomo i jet to naukowo udowodnione, że regularna aktywność fizyczna obniża HDL.
-
19.12.2011 (09:18)Przejdzcie na żywienie Dr. Kwaśnieskiego, a wszystkie dolegliwiści znikną. Miałem kiedyś problemy z cholesterolem i podagre plus hemoroidy. Od dwóch lat będąc na żywieniu optymalnym już apsolutnie nic mi nie dolega, a wyniki labolatoryjne jak u osiemnastolatka. A mam 45.
-
19.12.2011 (09:20)A ja lubię masło,tłuszczyk drobiobowy,smalec do chleba ,moje dzieci zajadają się biszkoptami z bitą śmietaną ale NIGDY nie podałam i nie podam moim dzieciom ani mężowi MARGARYNY,BO TO ZBRODNIA.Trzeba drogie panie wziąść się do roboty i chodować krówkę jak się chce być zdrowym
-
19.12.2011 (09:23)
-
19.12.2011 (09:32)Ja jeszcze dodam że autor nie ma pojęcia o kuchni śródziemnomorskiej i chyba nie wie z czego są robione gelati,casaty,millefolie,pannacoty,zabaione i inne cudowne i najzdrowsze desery świata!Dzieci będą was kochać do końca świata za takie desery a nie jakieś koszmary ze supermarketu
-
19.12.2011 (09:45)A tyle się mówi o szkodliwych utwardzanych tłuszczach w margarynie... Jednak producenci margaryn wciąż sponsorują takie artykuły i namawiają do kupowania tych sztucznych smarowideł
-
19.12.2011 (09:57)~bellaA ja lubię masło,tłuszczyk drobiobowy,smalec do chleba ,moje dzieci zajadają się biszkoptami z bitą śmietaną ale NIGDY nie podałam i nie podam moim dzieciom ani mężowi MARGARYNY,BO TO ZBRODNIA.Trzeba drogie panie wziąść się do roboty i chodować krówkę jak się chce być zdrowym
-
07.02 (14:59)Ja odkad urodzilam, zmagalam się z moim brzuszkiem. Niestety moje zmagania raczej były zerowe, bo a to upodobania do słodyczy a to fastfoody i jedzenie wieczorami, i w nocy. Nie mam czasu na fitness, nie mam sily tez na to chyba, a może mi się nie chce. Choc nawet przez dwa tygodnie próbowałam ale jakos bez efektów. Kolezanka schudla na dukane ale ja jkos nie mogłam, zle się czulam po tej diecie wiec tez odstawilam. Probowalam roznosci i wspomagaczy Az w koncu ktos mi polecil actislimfa i w sumie musze powiedziec ze widze ze chudne. Po 3 tygodniach sukcesywnego brania tych kapsulek, w koncu udalo mi się pozbyc 7 kg. Może to nie jest jakis mega efekt, ale widac ze dziala. Nie wiem jak i na kogo co dziala, bo to roznie z roznymi organizmami bywa, ale mogę śmiało polecic. Oczywiscie ze jak sie bedzie jadlo tonami, to nic z tego, ale mozna to wszystko jakos ograniczyc i moze sie udac, jestem tego najlepszym dowodem
-
22.02 (09:22)Witam
zapomnieliśmy o Polskich przetworach: olej lniany to bogactwo Omega3 i Omega6. trzy łyżki dziennie.Trzeba się tylko troszkę pooglądać koło siebie a nie od razu wznosić peany na zagraniczne pseudo cudowne diety. Żurawina zawiera dużo antyoksydantów niezbędnych w walce z rakiem (50g dziennie) a już natka pietruszki to bomba która może rozwiązać wiele problemów zdrowotnych. kieliszek zmielonej natki dziennie. -
24.04 (21:29)wydaje mi sie ze w dzisiejszych zabieganych czasach dobrym rozwiazaniem moze okazac sie catering dietetyczny, easydiet to ten z ktorego ja korzystam od miesiac i juz widze znaczna poprawe w moim samopoczuciu, waga spadla rowniez, a badania robie za 2 tygodnie wiec sie okaze jak tam cholesterol stoi
-
08.05 (15:27)Cóż, świetnym produktem do pomocy w spalaniu tłuszczu w organizmie jest także czerwona herbata Pu-erh, która ma także właściwości odchudzające, dlatego na wszelki wypadek zamiast czarnej herbaty piję raz dziennie perfect slim Irvinga. Na pewno mogę w ten sposób wypowiedzieć wojnę cholesterolowi.