Powodów może być wiele. Problemem mogą być nawet zbyt małe posiłki. Dlatego nasz organizm zaczyna robić zapasy. Polecam mały poradnik na portalu (...) na temat tego dlaczego dieta nie działa.
Pokaż:
- chronologicznie
- drzewko
Sortuj:
- od najstarszych
- od najnowszych
Ćwiczę i... nic?! (57)
Przeczytaj artykuł, którego dotyczy ten temat-
08.03.2011 (11:09)
-
08.03.2011 (14:57)Po prostu: RUCH, ZDROWE ODŻYWIANIE SIĘ I UMIAR. Nic więcej. A resztę teori wsadzcie między bajki.
-
08.03.2011 (15:02)Powiem jedno - mięśnie są cięższe niż tluszcz, dlatego należy się mierzyć cm a nie kg, bo kg nieodwzorowują efektów ćwiczeń, dopiero jak się wypracuje mięśnie to one zaczną spalać tłuszcz a więc zacznie się powoli chudnąć.
-
08.03.2011 (15:04)wiele z tego artykulu nie wynika,ale to dlatego ze do dzis niekt nie znalazl cudownego sposobu na chudniecie....
sam cwicze po 1,5 godziny dziennie i nie zrzucilem kilograma od roku!
ponoc za duzo jem,ale nie dla mnie diety o listku salaty ,wiec...!? -
08.03.2011 (15:05)Też chodziłem na siłownię, biegałem i tak tam .. wręcz przeciwnie jeszcze bardziej przybrałem na wadze. Po jakimś czasie kiedy mniej jadłem straciłem sporo bo prawie 15 kg w przeciągu miesiąca. NAJLEPSZA DIETA?! Mniej żreć. Oto cały sekret, nie żadne tam naukowe dyrdymały.
Nie jeść z fast foodów nawet co jakiś czas. To wciąga i wypluwa nosem, wrak człowieka. Więcej zup w okresie letnim. Dieta w miarę możliwości zróżnicowana. Więcej witamin, owoców i warzyw. Polecam z targu, nie modyfikowane. Nie kupujcie idealnych owoców i warzyw nie ma takich. Usunąć z żywienia napoje gazowane - CAŁKOWICIE.
Podstawa to śniadanie, spore potem drugie mniejsze, obiad - nie przesadzać, a kolacja najlepiej nie jeść ale jeżeli już tak się zdarzy nie ma co się katować. Zrobić sobie ale połowę mniej niż by się chciało. I to tyle . Od czasu do czasu zdrowo jest sobie zrobić dzień lub dwa głodówki. Dodam jeszcze, że wyniki badań na celujący. Ustąpiły bóle stóp (mniej kg muszą dźwigać), lepiej ze serduchem, z powrotem normalne ciuchy, te lepsze odgrzebane z szafy. Ogólnie bardzo dobre samopoczucie. Nie namawiam, ale polecam wypróbować. -
08.03.2011 (15:05)Jeśli chce się zrzucić pare kilo to nie ma innych sposobów jak dieta z ujemnym bilansem kalorycznym i areoby
-
08.03.2011 (15:19)jet metoda na schudnięcie dla każdego: MNIEJ ŻREĆ! a kilogramy pójdą w dół odrazu...
-
08.03.2011 (15:22)do schudnięcia najlepsza jest dieta "ŻP", czyli...Żryj Połowę. Nie wymyślone jeszcze nic lepszego;)
-
08.03.2011 (15:23)
-
08.03.2011 (15:31)ŻAŁOŚNI LUDZIE Ćwiczcie dla przyjemności a nie tylko wtedy gdy trzeba schunąć. patrzę na te wszyskie osoby co przychodzą do klubu fitness i żałość mnie ogarnia. Ledwo się to to po schodach wtacza ale udaje że ćwiczy. Pomacha pare razy hantlami zrobi pięć brzuszków i zadowoleni że coś zrobili. A później płacz że nie ma efektów
-
08.03.2011 (15:33)chodzę na siłownie około 1,5 miesiąca codziennie po 1h i schudłam około 12,5 kg, i zeszczuplkałam 12cm . i ciało wreszcie jest jędrne co za głupoty piszą powyżej, ruch to samo zdrowie
-
08.03.2011 (15:37)Dokładnie:) I zmienić styl życia, a szczególnie MYŚLENIA. PS< Artykuł do bani, i jeszcze co niektórzy bardziej uwierzą,że nie muszą nic robić...żenada
-
08.03.2011 (15:38)Co to znaczy w ogóle "nadrabiasz stracone kalorie"?????? Umówmy się co do jednego - albo się chce mieć wygląd sportowca, albo opasa. Niestety wygląd sportowca nie spada z nieba a uzyskuje się go w wyniku reżimu treningowego i dietetycznego. Godzina biegania - to wielki wysiłek. Daje nam to około 300-500 kcal wypalonych kalorii. Dobre żarcie - wielka przyjemność - daje nam 2000 dostarczonych kalorii.
Jakieś pytania jeszcze? -
08.03.2011 (15:39)Popieram:) Też to widzę i śmiech mnie ogarnia. I plotkują itp.a potem narzekają.
-
08.03.2011 (15:50)To prawda być może kobietom trudniej zrzucić parę kilo,być może te całe badania nie są złe.Aczkolwiek sama na swoim przykładzie mogę stwierdzić że chcąc schudnąć należy równocześnie ćwiczyć,mniej jeść i a przede wszystkim jeść zdrowo.Owszem apetyt bardzo się wzmaga przy wysiłku fizycznym,ale jeśli dołożymy do tego trochę silnej woli,z pewnością każdemu uda się schudnąć ale na to potrzeba czasu i poświęcenia.Chcąc utrzymać normalną wagę tak naprawdę musimy dbać o to co jemy przez cały czas,do tego nie zapominać o ćwiczeniach.Pewne rzeczy wymagają poświęceń,zwłaszcza jeśli chcemy czuć się wyglądać dobrze.
-
08.03.2011 (16:04)Ten artykuł to jakaś parodia!! Po pierwsze dieta a po drugie ćwiczenia. Jak ktoś ćwiczy a potem wraca do domu i się obżera, bo jest się głodnym to nic dziwnego, że nie może schudnąć. Ja ćwicząc 5 razy w tygodniu na siłowni i trzymając dietę przez 2 tygodnie schudłam 4kg. I wcale mało nie jadłam. Ten artykuł to śmiech na sali. Pisali go chyba ci co siedzą tylko na komputerze i na żywo nigdy siłowni nie widzieli.
-
08.03.2011 (16:20)Jeśli może przybyć kilka kg to chyba od treningu siłowego i jest to czysta masa mięśniowa. Dieta plus ćwiczenia mogą tylko przynieść same pozytywy w postaci zgrabnej sylwetki i świetnego samopoczucia. Co za absurdalny artykuł.
-
08.03.2011 (16:20)a wszystko winny jest PIS albo PO jak kto woli. Mieszkam w szwecji od 7lat i obserwuje z dystansu to czym i w jaki sposob piora WAM mozgi.
W polskiej diecie : za duzo slodyczy,pizza lub schabowy to raz na miesiac. Za malo owocow i warzyw.Owoce morza:RYBY, RYBY i jeszcze raz RYBY!!!! a zobaczycie ze wystarczy uprawiac sex 5x/tydzien zeby miec sportowa sylwetke..... -
08.03.2011 (16:55)
-
08.03.2011 (17:16)pozdrowienia dla Wenus z Willendorfu....polecam ten tekst...plujesz kobiecie w twarz a ona w swej głupocie sądzi, że prawisz jej komplementy... :)